Izletište Tirinovac

Izletište sa
panoramskim pogledom

Izletište Tirinovac prepoznatljivo izletište koje se nalazi tački spajanja 5 mjesnih zajednica: Modrac, Prokosovići, Bikodže, Tabaci i Puračić. Izletište koje je drugačije od ostali jer predstavlja i vidikovac sa kojeg se sa jedne strane pruža prelijep pogleda na jezero Modrac, a sa druge na grad Lukavac. Na dva vidikovca su postavljene klupe i stolovi koje će moći koristiti svih oni koji žele pronaći mir izvan gradskog ambijenta.

Rekreativno-biciklistička 
staza

Pored uređene putne komunikacije za ljubitelje adrenalina na ovom prostoru se nalazi i rekreativno-biciklistička staza, koja pruža odlične uslove za XC / Trail način vožnje. Uspon je između 370-380m i predstavlja srednje zahtjevnu stazu tako da je pogodna i za naprednije početnike, a i za one malo zahtjevnije.  Staza se redovno održava, pri čemu se u sklopu održavanja postavljeni markeri, a također širi lokalitet je i mapiran.

Još zanimljivosti

o izletištu 

Radovi na uređenju izletišta rađeni su u nekoliko faza, a pored trenutnog mobilijara planirani su i dodatni radovi na uređenju i promociji ovog izletišta.