Izletište na Turiji

Izletište i šetalište
na rijeci Turiji

Samo nekih 15 minuta vožnje od Lukavca, u mjestu Turija, u blizini jezera Modrac, nalazi se prava lokacija za opuštanje i uživanje u prirodi.

Pored prirodnih ljepota oko istoimene rijeke Turije, za potpuni ugođaj u slobodnom vremenu koje planirate provesti na ovom mjestu nalazi se i šetalište duž rijeke Turije koje služi za opuštanje i rekreaciju.

Žubor vode
koji opušta

Pored prirodnih ljepota širi prostor obiluje kvalitetnim uslužnim djelatnostima i restoranima sa ribljim specijalitetima, a slap pored jednog od restorana i žubor vode čine atmosferu čini još potpunijom.

Izletište na rijeci Turiji u istoimenoj mjesnoj zajednici nema takvu prirodnu ljepotu kao spomenuto jezero, ali na tom dijelu rijeke su izgrađeni prateći objekti što upotpunjuje sadržaj ovog izletišta i ono izgleda privlačnije kako za lukavčane tako i za zaljubljenike u prirodu iz okolnih gradova.

Još zanimljivosti

o izletištu 

Izletište je namjenjeno za sve, tako da na njemu možete najčešće sresti porodice sa djecom, koji su nakon ručka u obližnjim restoranima odlučili za uživanje uz rijeku Turiju.