Prezentiran projekat “Mapa Lukavca”

U sklopu Dana Grada Lukavca, danas je u prostorijama JU Centar za kulturu Lukavac prezentiran projekat “Mapa Lukavca”. Projekat je u završnoj fazi, te se danas moglo saznati nešto više o trenutnom stanju turizma na području Lukavca i daljim koracima koji će se implementirati tokom realizacije projekta.

Tipski turizam je budućnost, a potražnja za specifičnim turističkim proizvodima sve više raste

Često čujemo za neku novu vrstu turizma pa je sasvim logično pitanje koliko podjela zapravo ima. Da li zaista postoje svi ti oblici turizma i čemu to segmentiranje turističkog tržišta?

Uske podjele turizma služe da bi smo ciljanim marketingom lakše pronašli turiste koji su zainteresirani baš za određenu turističku ponudu. Ciljane marketinške aktivnosti ostvaruju uštede na oglašavanju uz maksimalan učinak i daju rezultate koje mjerimo turističkim dolasci i noćenjima.

Tursitički promotivni video Lukavca

Projekat Mapa Lukavca implementira Nevladina organizacija STEP uz podršku Grada Lukavca. Projekat ima za cilj unapređenje i promociju turističke ponude kroz identifikaciju i valorizaciju svih turističkih resursa na području Lukavca, turističke infrastrukture, te sekundarnih turističkih resursa. Projekat je podržan i od strane Turističke zajednice Lukavca.

Na prezentaciji projketa Mapa Lukavca prisustvovale su različite interesne grupe, kao što su Turistička zajednica Lukavca, službenici gradske uprave, resornih ministarstva, nevladin sektor, ugostitelji i drugi. Tokom prezentacije predstavljeni su postignuti rezultati projekta, predstojeće aktivnosti na projektu, te projekcija narednih koraka na unapređenju i promociji turizma u Lukavcu.

Ostale aktuelnosti